Om osAmager Harmonikaklub har spillet 21 år i ”Træk”Alle kender formentlig til Amager, - den lille ø tæt ved København,
som de fleste vel nok kun besøger, når de skal til lufthavnen og flyve på ferie.
På Amagerland har vi en harmonikaklub som deltager aktivt i Tårnby kommunes foreningsliv.
Klubben blev stiftet d. 16. januar 2003 og fik navnet Amager Harmonikaklub, med det formål,
at udbrede og fremme harmonikaspillet ved samspil på tværs af øen.Stiftelsen foregik på utraditionel vis, forstået på den måde, at normalt starter en harmonikaklub
med en mindre sammenspilsgruppe, som langsomt udvikler sig og hen ad vejen får tilført nye medlemmer.
På Amagerland begyndte det hele med en annonce i den lokale avis, med opfordring til samling for stiftelse af en harmonikaklub. Der mødte 43 harmonikaspillere op, som hurtigt besluttede at stifte Amager Harmonikaklub og valgte en bestyrelse som skulle igangsætte klubben musikalsk og socialt.
Den nystiftede bestyrelse fik godt nok lige en udfordring som ikke lige lå til højre benet, som man siger. Det var jo en start i den omvendte verden.Vi skulle ikke starte i det små, med en lille samspilsgruppe.. 
Nej, vi skulle starte med 43 harmonikaspillere som spillemæssigt lå meget langt fra hinanden.
De nye medlemmer bestod af begyndere, let øvede og meget rutinerede med forskellig formåen af nodelæsning og gehørspillere.
Opgaven med inddeling af alle disse harmonikaspillere påtog Ida Hartlev sig. Hun var lige blevet valgt ind i den nye bestyrelse og som de fleste i harmonikakredse har erfaret, har hun den ekspertise der skal til for at løse opgaven.Det blev en vanskelig start med mange spilleaftener, hvor hun nu skulle udvælge og sortere færdighederne hos de forskellige nye ivrige medlemmer og på det vis få skabt levedygtige og funktionelle spillegrupper, hvor alles evner og fælles glæde blev tilgodeset.
Hendes egen sprudlende glæde ved harmonikaspillet smittede hurtigt af på alle og snart blev der spillet lystigt i de forskellige lokaler, vi havde fået stillet til rådighed af Tårnby Kommune
.Efter nu i 2023 at have spillet i 21 år i ”Træk” består Amager Harmonikaklub af 2 samspilsgrupper.
Orkester Ensemblet som spiller flerstemmigt musik med Ida Hartlev som leder og inspirator.
Ensemblet har fået et godt ry for forskelligheden af musikvalg og optræden ved træf og lignende.
Gruppen ” Lidt af Hvert” som spiller genkendelige ”syng med sange” og anderledes rytmisk musik til stor glæde ved fællessang.Gennem årene har Amager Harmonikaklub været gode til at dygtiggøre sig og derved komme ud og optræde på lige linje med andre harmonikaklubber, til træf og lokale arrangementer på plejehjem og Hovedbiblioteket.
Det sociale sammenhold i klubben har et stort fokus.
Klubben afholder hvert andet år en Musikcafé en søndag eftermiddag, med deltagelse af  200 – 400  musikglade borgere som ved disse arrangemneter har gratis adgang. Det er blevet et meget populært arrangement, hver gang med en kendt inviteret harmonikagæst og klubbens egne grupper som underholdere, - gæstesolisterne har været Øyvind Ougaard, Jørgen Jansens Harmonikaorkester og Lille Palle, Halfdanskerne, Peter Vesth og Kristian Rusbjerg.Klubben har hvert år den traditionelle forårsfest og julefest med inviterede gæster. Gæsterne er andre harmonikaklubber og spillegrupper, som kigger forbi til mad og spiller musik til hinandens glæde. Gæsterne har været Ishøj Harmonikaklub, Harmonisterne fra Gladsaxe, Sydkystens Rynkeholdere, Vestegenens Harmonikaklub, I Peters Fodspor, Kurt Larsens Trio, Kastrupløverne og ikke mindst venskabsklubben fra Fredrikstad, som klubben også har haft fornøjelsen af, at besøge i Norge.
En årlig tur til Stettin i Polen for aktive og passive medlemmer er også blevet en tradition.
Der fyldes en bus med 50 personer og så af sted med færgen til Rostock og videre til Stettin i 4 dage. Det går ikke stille af.Ida medbringer selvfølgelig harmonika, så der kan laves egen fest og sang den ene aften og fælles fest med hotellets gæsteoptræden den anden aften, det har gerne været Hilda og Keld Heick, Flemming Krøll, Monrad og Claus uden Servants. Festlige ture med billige indkøb af vare på markedspladserne.
Tårnby Kommune skal have stor ros for støtte til klubbens arbejde, både økonomisk ved rejser og med tildeling af lokale til de ugentlige klubaftener samt festlokaler. Uden denne foreningsstøtte havde det nok ikke været muligt, at etablere Amager Harmonika Klub.
Klubben har desuden haft den store ære, at have modtaget Tårnby Kommunes foreningspris samt foreningslederpris.Dette var lidt om Amager Harmonikaklub.Med harmonika hilsen fra Formand Jan Baage